Horeca Barkrukken Horeca Bar Design  thumbnail

Horeca Barkrukken Horeca Bar Design

Published en
10 min read

Een moment van ontspanning en gezelligheid kunnen aanbieden met een warme ontvangst, een drankje, een hapje, een maaltijd of een bed: dat is een beetje de gemeenschappelijke noemer van alle bedrijven die actief zijn in het hotelwezen, restaurants en cafés (Moderne horeca stoelen). Maar daarachter schuilt een hele waaier van verschillende soorten bedrijven, gaande van het kleine café op de hoek tot de internationale hotelketen

Er zijn heel wat horecazaken in België en daarmee is de sector een van de belangrijkste economische activiteiten van het land. Aantal horecazaken (2012) Type zaak Vlaanderen Wallonie Brussels Gewest 1.169 662 306 15.347 7.938 3.715 11.308 5.172 1.766 Ook al is het een economische activiteit waar gezelligheid het sleutelwoord is, het is ook de sector die het meest aantal faillissementen kent: bijna een op de 5 bedrijven die in België failliet gaan is een horecazaak.

Vandaag is een horecazaak een echt bedrijf dat om echte management competenties vraagt. Het is ook noodzakelijk om de strenge en complexe regelgeving te begrijpen en zorgvuldig toe te passen gezien het aantal regelmatig controles. Horeca tafels horeca projectinrichting. Anderzijds blijft het een sector met mooie vooruitzichten. Er is immers een groeiende vraag naar gezelligheid die gepaard gaat met kwaliteit

Restaurant Onder de activiteit van restaurateur of traiteur-banketaannemer moet worden verstaan: hij of zij die gewoonlijk en zelfstandig warme of koude maaltijden bereidt die bestemd zijn om ter plaatse in inrichting te worden gebruikt. op bestelling buiten de inrichting door hem te worden opgediend. Onder bereiding verstaat men elke handeling waarbij een gerecht wordt klaargemaakt, samengesteld, geschikt, opgewarmd of ontdooid.

Zitbanken Op Maat Bestellen

Zie meer informatie hierover op de website van de FOD Economie: . Café Voor een café moet u niet over de beroepsbekwaamheid van Restaurateur of traiteur-banketaannemer beschikken, op voorwaarde dat u enkel kleine maaltijden aanbiedt: soepen, croques en toosten van allerlei aard, kroketten, uitgezonderd aardappelkroketten, vol-au-vents, bloedworsten en witte worsten, satés, belegde broodjes, hamburgers, hot-dogs, pitta's en croissants, deegwaren, pizza's, quiches of andere hartige taarten, koude salades, koude vleesschotels, bereide eieren, nagerechten, inzonderheid pannekoeken, ijs, wafels, gebak, koeken, yoghurts en milkshakes.

De horeca is een sector die erg streng gereglementeerd is. De consument vaart daar wel bij, maar ook de ondernemer (Horecameubilair groothandel). Het laat immers toe om de spelregels tussen de concurrenten duidelijk te maken - horeca stoelen. Voor al deze activiteiten moet u rekening houden met een belangrijk aantal reglementaire thema's die gemeenschappelijk zijn: brandveiligheid, verzekeringen, prijsaanduiding, auteursrechten, rookvoorzieningen, alcohol, BTW, kassa, voedselveiligheid, geluidsnormen, sluitingsdagen, toiletten, gemeentelijke reglementen,… Voor de drie activiteiten komen daar nog een aantal specifieke thema's bij: · Hotelwezen: exploitatievergunning, klassering, toeristische informatie · Restaurant: beroepsbekwaamheid · Cafés: beperking van de openbare dronkenschap, minderjarigen, brouwerijcontracten, kansspelen Gezien de grote diversiteit zullen de financieringsbehoeften ook variëren naargelang de aard van het initiatief

Ze beschikken over raadgevers die u met raad en daad kunnen bijstaan voor de oprichting en uitwerking van uw horecabedrijf. Xavier Huysmans - Laatste update op 29/06/2014 .

is een draaischijf en een uniek aanspreekpunt voor iedereen die zin heeft om in Brussel een zaak op te starten, te doen groeien of professioneel uit te bouwen en hiervoor op zoek is naar informatie en ondersteuning - Zitbanken op maat inspiratie. We helpen je gratis op weg, gidsen je vlot door alle info en vertellen je ook welke partners je verder kunnen begeleiden om van je project een succes te maken

Wat omvat ,in grote lijnen, de mise en place in de zaal? De mise en place vormt het omvangrijkste onderdeel van de voorbereiding op de dienst. Men moet steeds op alles voorbereid zijn, om zo weinig mogelijk voor verrassingen komen te staan tijdens de dienst. De bedoeling is om in zo kort mogelijke tijd veel te presteren en dit alles met de nodige vakbekwaamheid en beroepskennis.

Horeca Stoelen Horeca Design

Alle ondernemingen, ongeacht hun grootte, moeten hun particuliere klanten (consumenten) ten minste één elektronisch betaalsysteem aan bieden (Zitbanken op maat horeca). (art. VI.7/4 van het Wetboek van economisch recht) Sinds 1 juli 2022 moeten volgens de Belgische wetgeving alle ondernemingen die met consumenten te maken hebben, van de kleinste tot de grootste, hun klanten ten minste één oplossing aanbieden waarmee zij hun aankopen elektronisch kunnen betalen

Daartoe zijn alle technische oplossingen mogelijk die momenteel op de markt beschikbaar zijn: vaste of draagbare betaalterminals, contactloze betalingen via smartphone of smartwatch, overschrijving; enz (Horeca stoelen horeca professioneel). Ondernemingen zijn vrij om de technologie te kiezen die hen het meest geschikt lijkt, afhankelijk van hun economische realiteit en de specifieke kenmerken van hun cliënteel

op de deur of de voorgevel/vitrine) en aan de kassa (bv. op de betaalterminal of op een vanaf de kassa zichtbare plaats). Dit kan bv. met de stickers die de onderneming van de aanbieder van het betaalmiddel krijgt, of met een andere aanduiding. In het algemeen moeten consumenten vóór hun aankoop op duidelijke en begrijpelijke wijze ingelicht worden over de manieren waarop betaald kan worden.

Het is niet toegestaan om bijkomende kosten aan te rekenen aan klanten die elektronisch betalen of een elektronische betaling te weigeren onder een bepaald bedrag. Ondernemingen kunnen wel de elektronische betaalwijzen variëren naargelang het bedrag - Horeca tafels horeca maatwerk. De consument moet hier ook op duidelijke en begrijpelijke wijze over geïnformeerd worden vóór de aankoop

Horecameubilair Horeca Landelijk



Hetzelfde geldt voor betalingen in cryptomunten en andere virtuele munteenheden. Alle ondernemingen (in de zin van boek VI van het Wetboek van economisch recht) zijn verplicht hun klanten een elektronisch betaalmiddel aan te bieden. Onder "onderneming" wordt verstaan: (art. 1.8, 39° van het Wetboek van economisch recht). Dat betekent dat het niet alleen gaat om ondernemingen in de gebruikelijke zin van het woord, ongeacht hun grootte, maar ook om vrije beroepen en alle personen, overheden, verenigingen … die op permanente basis economische activiteiten uitvoeren gericht op consumenten, zoals het beheer van een zwembad, een bibliotheek of een cultureel centrum.

Consumenten maken steeds meer gebruik van elektronische betaalmiddelen om hun aankopen te betalen. Dat heeft voordelen voor zowel consumenten als handelaren (zie hieronder). Horecameubilair horeca luxe. Daarom is het belangrijk hen de betalingswijze te laten kiezen. De nieuwe verplichting maakt ook deel uit van de strijd tegen belastingfraude. Elektronische betalingen zijn vaak handiger dan cashbetalingen en kunnen ondernemingen geld en tijd besparen: : besparing van tijd en geld met eenvoudige en snelle transacties : diefstal en valse biljetten worden vermeden : transacties worden automatisch getraceerd, waardoor het financieel en administratief beheer van de onderneming wordt verminderd : het beheren van cash is een hoge (verborgen) kost voor bedrijven



Door hun een alternatief voor contant geld te bieden, krijgen ze meer vrijheid en kunnen ze meer klanten aantrekken. Cashbetalingen . Ondernemingen die contante betalingen weigeren, kunnen worden bestraft met een strafrechtelijke sanctie van niveau 1 (art. VI.7/5 en XV.82/1 van het Wetboek van economisch recht). Bij gebruik van cashgeld gelden sinds 1 december 2019 de regels voor de afronding van het totaalbedrag (zie onze pagina Afronden van cashbetalingen).

Daarnaast is het niet toegestaan om bijkomende kosten aan te rekenen aan klanten die elektronisch betalen, noch elektronische betalingen te weigeren, zelfs voor kleine bedragen (Horeca tafels horeca op maat). Om uw klanten een elektronisch betaalsysteem aan te bieden dat aan hun en uw verwachtingen voldoet, volgt u de volgende drie stappen: Vergelijk de beschikbare technische oplossingen en kies de oplossing die het best bij uw activiteiten en uw type klanten past

Horeca Tafels Horeca Lounge Stijl



Vergelijk en kies uw leverancier/dienstverlener. De economische realiteit van elke onderneming is verschillend. En op de markt zijn verschillende technische oplossingen beschikbaar zijn, die voortdurend evolueren. Het is globaal gezien dan ook moeilijk om het ene of het andere elektronische betaalsysteem aan te bevelen. In het algemeen worden elektronische betaalsystemen in twee grote categorieën ondergebracht.

Sommige terminals aanvaarden ook maaltijdcheques en geschenkbonnen (Horeca stoelen met kussen). U hebt de keuze uit verschillende soorten terminals. Uw keuze voor het ene of het andere type wordt bepaald door uw behoeften (mobiel toestel, type verbinding: via telefoonlijn, via wifi of 4G, volledig beheer van de facturatie, enz.). Bovendien variëren de kosten (aankoop/huur van de terminal, onderhoud, enz.) sterk van de ene technische oplossing tot de andere

Opmerking: de mobiele terminal verdient de voorkeur in de horeca. Met deze systemen kan gemakkelijk worden betaald via een QR-code. Alles gebeurt via de smartphone of de computer door uw bankrekening aan de app te koppelen. U betaalt alleen de transactiekosten, en hoeft geen abonnementskosten te betalen of een terminal aan te kopen.

of meer algemeen een bankdienst, raden we u aan contact op te nemen met uw bank - Zitbanken op maat horeca binnenshuis. U kunt ook de informatie doornemen van de verschillende leveranciers van technische oplossingen voor elektronische betalingen. Febelfin, de federatie die bijna 245 Belgische financiële instellingen vertegenwoordigt, heeft op haar website een dossier gewijd aan elektronische betaalmiddelen voor ondernemingen

Bekijk het Febelfin-dossier Digitaal betalen voor jou als professional (Horecameubilair groothandel). Als u vragen hebt over de wettelijke verplichting voor bedrijven om hun klanten een elektronisch betaalmiddel aan te bieden, neem dan contact op met het Contact Center van de FOD Economie

Zitbanken Op Maat Industrieel

Bent u actief in de productie, de bereiding, de opslag, de handel of het transport van levensmiddelen? Dan moet u uw bedrijf bij de NVWA registreren. Produceert u producten van dierlijke oorsprong, of werkt u met deze producten? Dan moet u zeer waarschijnlijk een erkenning aanvragen. horeca stoelen. Een erkenning weegt zwaarder dan een registratie

Bedrijven die werken met producten van dierlijke oorsprong hebben in veel gevallen een erkenning van ons nodig. Dit geldt zowel voor onverwerkte als verwerkte producten van dierlijke oorsprong. Maar niet voor honing en insecten. U moet per activiteit controleren of een erkenning nodig is. U kunt voor verschillende activiteiten meerdere erkenningssoorten nodig hebben.

Gebruik de regelhulp - horeca barkrukken om te zien wat in uw situatie geldt. Of bekijk de 4 uitzonderingen. Onderaan deze pagina vindt u een aantal voorbeelden. Zitbanken op maat stijlvol. Er is soms onduidelijkheid over het verschil tussen soorten producten. Bekijk wat een samengesteld product is, en een verwerkt of een onverwerkt product van dierlijke oorsprong

Weet u al wat u moet doen? Vraag dan direct een registratie of erkenning aan. Meestal moeten bedrijven die met producten van dierlijke oorsprong werken een erkenning aanvragen. Horeca stoelen interieuradvies. Er zijn een aantal situaties waarin u geen erkenning nodig heeft, maar kunt volstaan met een registratie. U levert als producent actief in de primaire sector kleine hoeveelheden primaire producten rechtstreeks aan: de eindverbruiker (de consument), of de plaatselijke detailhandel (binnen dezelfde of een aangrenzende gemeente) die rechtstreeks aan de consument levert

Modern Horecameubilair

Voor deze groep geldt niet dat ze alleen mogen leveren binnen dezelfde of aangrenzende gemeente. Uw bedrijf maakt samengestelde producten met zowel ingrediënten van plantaardige oorsprong als verwerkte producten van dierlijke oorsprong (VPDO). Denk bijvoorbeeld aan: de bereiding van salades met ingeblikte tonijn, maaltijden met gegaard ingekocht vlees, of pizza’s met kaas en salami.

Denk bijvoorbeeld aan: de bereiding van salades of maaltijden met vlees of vis die u rauw inkoopt, of pizza’s met rauw gehakt. Bekijk het verschil tussen een samengesteld product, een verwerkt of een onverwerkt product van dierlijke oorsprong (Comfortabele horeca barkrukken). Uw bedrijf is actief in de detailhandel, en u gebruikt of verwerkt producten van dierlijke oorsprong op de plaats van verkoop of levering

U levert producten van dierlijke oorsprong zowel rechtstreeks aan de consument, als ook aan andere detailhandelsbedrijven. U bent bijvoorbeeld een slager met een eigen winkel die ook aan horeca levert. En uw activiteit is een marginale, plaatselijke en beperkte activiteit. Dit betekent dat u voldoet aan deze eisen: U levert minder dan 150 kg PDO per week aan detailhandelaren, of u levert tussen de 150 kg en de 500 PDO per week aan detailhandelaren en dit is minder dan 30% van uw totale omzet.

Niet om de hoeveelheid eindproduct. Bijvoorbeeld 150 kg gehakt verwerkt in saucijzenbroodjes. De bedrijven die uw levering ontvangen liggen in Nederland. Of in de directe grensstreek met Nederland, maar wel in de directe omgeving van uw bedrijf - Horeca stoelen horeca stijlvol. Dit geldt voor een afstand van maximaal 10-15 km. Het percentage van 30% en de maximale hoeveelheden van 150 dan wel 500 kg per week zijn indicatief en op basis van het jaargemiddelde

Navigation

Home

Latest Posts

Horeca Stoelen Horeca Outlet

Published Sep 13, 25
10 min read

Horeca Barkrukken Horeca Bar Design

Published Sep 13, 25
10 min read

Horeca Barkrukken Horeca Buitengebruik

Published Sep 13, 25
10 min read